RizOO

Programok

A RiZoo Állatsimogató és Játszókert foglalkozásokat szervez óvodások és kisiskolások számára, melyek főként a természetismeret, a magyar nyelv és irodalom, az ember és társadalom, az ének-zene, a vizuális kultúra valamint a technika műveltségi területekhez kapcsolódnak.

A témákat állatokról szóló mesével, verssel, dalosjátékkal tesszük élményszerűbbé, bábokkal dramatizáljuk.

Szeptember

Ház körül élő és háziasítható állatok. Ismerkedés az Állatsimogató lakóival; állatfigurás gipszfestés.
Fejlesztő-, ügyességi- és sportjátékok a játszókertben.

Október

Falusi élet régen és ma. A háziállatok gondozása. Vetítés, kukoricamorzsolás, állatok etetése, ápolása, simogatása; állatos képek készítése őszi levelekből, termésekből

November

Márton-napi „ludasságok”. Vetítéses foglalkozás; ismerkedés az Állatsimogató kanadai-, citrom- és fütyülőlúdjaival; ludas körjáték? ludas kép készítése papírtépéssel; koccintás „újborral” (szörppel)

December

 Adventi népszokások. Háziállatokhoz kötődő néphit a karácsonyi ünnepkörben. Vetítéses foglalkozás; látogatás a baromfiudvarban; állatos ajtódísz készítése kartonpapírból

Január

Barátaink, az állatok – télen. Vetítés, séta az Állatsimogatóban; állatos mesekocka, könyvek, kirakó, kártyák; állatfigurás síkbábok készítése.

Február

Farsangi ünnepkör. Háziállatokhoz kapcsolódó babonák, hiedelmek. Vetített képes foglalkozás; állatos álarcok készítés.

Március

1848/49. Lovak és lovasok a szabadságharcban. Vetített képes foglalkozás, kirakó; séta a két pónilóval, Lilivel és Lénával; történelmi zászló vagy dob készítése farkasfogas díszítéssel.

Április

Húsvéti ünnepkör és hozzá kapcsolódó népszokások. Vetített képes foglalkozás; ismerkedés a törpe-, az oroszlánfejű- és házinyulakkal, a bárányokkal; állatmintás húsvéti tojástartó készítése. 

Május

Mesélő környezet – beszélő természet. Az erdei állatok. Vetített képes foglalkozás, majd séta a közeli Decs-szőlőhegyi kiserdőig. Állatok készítése papírgurigából.

Költség:  Állatsimogató belépődíja: 1000 Ft/gyermek, 800 Ft/felnőtt (15 fő felett csoportkedvezmény: 700 Ft/fő)

              Tematikus és kézműves foglalkozás díja: 400 Ft/gyermek/alkalom

 

Október 4-e az Állatok Világnapja, egyúttal az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc halálának emléknapja. Ezen a napon külön programokkal várjuk a hozzánk érkező családokat, gyermekcsoportokat.

 

Utazás a bátaszéki helyközi autóbusz járattal, leszállás a „decsi elágazás, 56. sz. út” megállónál.

Indulási időpontok Szekszárd pályaudvarról: 7.30, 10.00, 11.00, 11.30, 13.20, 14.00, 14.10, 14.20, 14.30, 14.50 vagy 15.30 órakor. Ha a 7.30-as járattal mennének, kérjük külön jelezni, mivel 9-18 óra között van nyitva az állatsimogató!

Visszafelé Szekszárdra a „decsi elágazás, 56. sz. út” megállóból: 10.22, 11.58, 12.52, 12.57, 14.36 vagy a 15.00, 15.29 vagy a 16.28 órakor induló járattal.

Időpont egyeztetés, bővebb információ: 06-20/3160-236 telefonszámon